MAALTIJDEN op Casa Boslimpré

Wat heeft Casa Boslimpré met maaltijden? We verhuren vakantiehuizen en yurts met goede keukens waar onze gasten geheel zelfvoorzienend hun vakantie kunnen vieren. In de eerste jaren verzorgden Colin en ik daarom geen maaltijden… Alleen tijdens het Hemelvaart klusweekend met familie en vrienden verzorgden we een bedank-maaltijd voor soms wel  50 personen! Dat was vaak een BBQ.

Maar gaandeweg vroegen steeds meer gasten of we maaltijden verzorgden. Wij moesten echter nog wel een drempel van onzekerheid over want nu gaan mensen voor onze maaltijden betalen en is het dan wel goed genoeg? Voor vrienden voelden we die druk niet.

Maar we vonden zelf die maaltijden met zijn allen rond de tafel met lekker eten en drinken toch ook wel heel erg gezellig met mooie ontmoetingen en fijne gesprekken! De ontmoetingsruimte was er groot genoeg voor dus waarom niet?

We begonnen met zomers 1 x per week een barbecue te organiseren waarbij het de gasten vrij stond om zich in te schrijven. Soms zaten we wel met 30 man, jong en oud aan tafel en het was erg gezellig en soms ook erg laat. Echter Colin en ik waren ook wel flink moe na zo’n avond want we deden alles uit onze eigen keuken terwijl de ontmoetingsruimte 2 gebouwen verder ligt. Veel heen en weer geloop met schalen eten en de afwasspullen daarna.

Maar sinds 2 jaar hebben we een professionele keuken net naast de ontmoetingsruimte met een grote oven, grote koelkast en een afwasmachine, heerlijk! En inmiddels van de brocantes en rommelmarkten genoeg servies verzameld om voor 30 personen te koken.

In het zomer-laagseizoen begonnen we met welkomstmaaltijden en 3x per week koken voor onze gasten. De club was dan niet groter dan 10 personen en we merkten de dankbaarheid van de gasten dat ze ” onze berg” niet meer af moesten om gezellig en lekker te gaan uiteten en de kinderen konden dan ook lekker van de binnenspeelruimte gebruik maken en of naar bed gebracht worden.

 

We koken nu tijdens de zomerperiode gemiddeld  2 à 3 x per week. We maken  een paar heerlijke lokale gerechten en onze eigen favoriete gerechten. Ook hebben we van de meeste een vegetarische variant want vooral Nederlanders zijn vaker vegetarisch. En ….we hebben zelfs enkele gerechten die gluten-, lactose- en suikervrij zijn.

Eén van onze lievelingsrecepten, vooral bij grote groepen zijn de hartige taarten die je met heel veel groentes en kazen kunt variëren. We hebben zelfs glutenvrij deeg hier bij ons in de supermarkt! Irma heeft het er weer een mooie illustratie van gemaakt. Inmiddels ons 3e recept in tekening. De anderen kun je bij eerdere blogs zien of op de website van Irma:http://www.irmsblog.nl/recepten/. We gaan ze gebruiken voor ansichtkaarten en een receptenboekje.

Ja, we kunnen zeggen dat we het koken nu wel serieus hebben opgepakt. Met onlangs als grootste uitdaging; 9 dagen lang voor een groepje van 9 Franse gasten alle maaltijden verzorgen inclusief Kerst en een Oud en Nieuw-diner! Geheel uit onze comfortzone maar wat waren ze er blij en enthousiast over!

En het allerleukste was dat we het met heel veel plezier en moeiteloosheid hebben gedaan!

Gelukkig wordt er ook nog veel zelf gekookt in onze vakantiehuizen.Groepen met meer dan 15 personen mogen dan gebruik maken van onze professionele keuken en de ontmoetingsruimte.

Zo is iedereen blij en blijven wij in balans 🙂