Tartiflette a la Casa Boslimpré - Welkom op onze berg

Nieuw blog van onze gastblogster en illustratrice van de recepten: Irma Corbeek

Wat is tartiflette?

Tartiflette is een typisch Frans wintersport gerecht, het ultieme eten voor op de piste. Lekker stevige kost uit de oven met aardappelen, ui, spek en pittige kaas. En ja ik weet dat het net lente is en nee ik ben niet op wintersport geweest.

Tweede recept à la Casa Boslimpré

Maar dit is het tweede favoriete recept dat ik geïllustreerd heb voor Matty & Colin van Casa Boslimpré. Casa Boslimpré is een heerlijk ontspannen en inspirerende vakantie plek in de Vogezen. En hoog boven op deze berg in de Vogezen is dit gerecht altijd heerlijk om te eten!

Zeker in de lente kunnen de avonden nog koud zijn. En na een flinke berg wandeling in de lentezon is het dan heerlijk om s ‘avonds een stevige maaltijd te eten. Matty heeft er haar eigen favoriete variant van gemaakt. En wel vegetarisch, geen spek maar extra groente. En welke groente leent zich nou beter voor dit gerecht met kaas dan bloemkool.

Welke kaas kan je gebruiken voor tartiflette?

De originele kaas waar tartiflette mee gemaakt wordt is Reblochon, dit is een kaas uit de Haute-Savoie. Maar in elke streek zijn natuurlijk lekker kazen waar dit gerecht mee gemaakt kan worden. Het kaasje moet een lekker rijke en pittige smaak hebben en goed smelten.  Zo neemt Matty een lekker Munsterkaasje, deze komt uit de Elzasstreek aan de andere kant van de berg. In Frankrijk zijn er ook speciale tartiflette kazen te koop om dit gerecht mee te maken. Heb jij een goeie tip welke kaas lekker is in dit gerecht? Laat het weten in het commentaarveld beneden.

Een geïllustreerd recept is een kadootje.

Dankzij Matty en Colin is Casa Boslimpré een vakantie plek om van te genieten. En in de zomer weten gasten deze plek goed te vinden. Maar ook in de andere seizoenen zijn er gasten welkom. In elk seizoen zijn er redenen om Casa Boslimpré te bezoeken. Inmiddels zijn Matty en Colin zich bewust dat ze echte ondernemers zijn en zichzelf meer zichtbaar moeten maken voor gasten.

Daar zijn veel manieren voor, maar een hele leuke manier is: geef een kadootje aan je gasten. En wat te denken van een heel persoonlijk kadootje in de vorm van jouw favoriet geïllustreerd recept! Denk aan een gerecht waar jij jouw klant graag mee verrast bv. een echt streekgerecht. Of zoals Matty die van de tartiflette een eigen vegetarische variant heeft gemaakt. Het is super leuk als je ergens lekker gegeten hebt, je het recept mee naar huis kan nemen. Als aandenken, maar ook om het thuis ook eens te proberen. Of juist als voorpret alvast thuis een gerecht maken van het vakantieadres waar je naar toe gaat!

Wil je weten wat Irma voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan meer op haar website: http://www.irmsblog.nl