Blog volg je hart

Volg je hart want dat klopt, hoe makkelijk is dat?

In 2008 hebben wij ons hart gevolgd door ons huis in Zeeland te verkopen en onze banen op te zeggen. We wilden iets in het toerisme doen en de vrijheid voelen van iets zelf creëren. We wilde dit creëren zonder een baas of organisatie boven je die wilt dat jij je aanpast aan hun systeem. Jarenlang hebben we het allebei prima naar onze zin gehad in onze laatste banen maar uiteindelijk is Colin door de druk in een outplacementtraject gekomen en ik voelde ook steeds meer dat ik in de reguliere gezondheidszorg mij steeds minder thuisvoelde. Dat ik niet de zorg kon bieden die ik graag aan de mensen wilde geven.

Een heerlijke plek om te zijn

Dus na een paar jaar erover gepraat en gefantaseerd te hebben namen we zomer 2008 de sprong. We emigreerden (voor ons voelt het meer als verhuizen) naar Frankrijk. We hadden al iets op het oog in de prachtige bergen in de Vogezen maar het liep allemaal anders. Uiteindelijk hebben we eerst een half jaar in een huurhuis gezeten. Toen, eind 2008, hebben we een oude verwaarloosde vakantiekolonie met een prachtig uitzicht gekocht. Dit pand was 1 jaar ervoor net voor onze neus weggekocht, maar nu konden we het voor de helft van de prijs kopen. Het heeft zo moeten zijn, beseften wij achteraf. Met een vaag plan en met weinig geld maar met heel veel enthousiasme zijn we gewoon begonnen aan een hemel op aarde plekje te creëren. In de afgelopen 8 jaar is het van een kleine camping en één oude yurt uitgegroeid tot een “heerlijke plek om te ZIJN”. Een gezellig knus vakantiehuis, een moderne groepsaccommodatie (rolstoelaangepast), twee yurts, 6 tentplekken, een professionele keuken, een gezellige ontmoetingsruimte, grote workshopruimte en een healingpraktijk. Ook staat een sauna staat nog op het verlanglijstje 🙂

Met vallen en opstaan, met diepe dalen en grote hoogtes, maar vooral door dicht bij ons zelf te blijven en goed te luisteren naar wat ons hart ons ingaf staan we hier nog steeds met heel veel plezier onze gasten te ontvangen. Ons bedrijf is met ons meegegroeid, of andersom…

Maar hoe makkelijk was dat?

Er waren mensen die tegen ons zeiden dat we het onze kinderen niet aan konden doen en we kregen heel veel “goedbedoelde” adviezen. We hebben doorgezet en we zijn gewoon gegaan met de overtuiging samen staan we sterk. We doen het gewoon op onze eigen “unieke” manier. Dat wilde helemaal niet zeggen dat het beter was en dat we het allemaal wel wisten. Want dat was het zeker niet! Wij hadden zin in een avontuur en daar hebben wij onze kinderen (toen 10 en 12) gewoon in meegenomen. We voelden dat we een stevig gezin waren met veel liefde en respect voor elkaar en dat we met zijn vieren veel aan kunnen. En dat is zeer zeker ook zo gebleken!

Het eerste half jaar hebben we nog bij Nederlanders hun vakantiehuis gehuurd. Achteraf eigenlijk alleen maar mooi gebleken was want zo hadden we alle tijd om de omgeving te ontdekken. En de kinderen hun eerste half jaar op een Franse school te begeleiden. De eerste 3 maanden waren erg zwaar voor ze maar vanaf januari hoefden we niet meer te vertalen bij het huiswerk. Daarna zijn ze altijd gewoon overgegaan, hun examens in 1 keer gehaald en zijn nu aan het studeren. Het zijn twee heerlijke openminded en gezonde jong volwassenen geworden die positief in het leven staan met een schare vrienden om hun heen en ze hebben zin om hun eigen weg in het leven te gaan.

Een baan

Ikzelf had gelijk de eerste zomer een baan als receptioniste op een grote camping aangeboden gekregen. Dus zo gezegd zo gedaan! Was wel even wat anders na 22 jaar in de zorg maar ook erg leuk! Dit heb ik 4 jaar volgehouden maar toen kregen wij steeds meer gasten en wilde ik liever mijn tijd en energie aan mijn eigen gasten besteden. Ik heb toen nog wel 5 jaar s’winters Nederlandse les gegeven op een toeristenopleiding en aan skileraren. Voor de klas staan was ook weer een nieuwe ervaring voor me! Maar na 5 jaar opende ik mijn eigen healingpraktijk en wilde ik al mijn energie in onze beide bedrijven steken. Ik wilde meer vrouwen arrangementen verzorgen en ook zomers meer activiteiten aan onze gasten aanbieden. Dus het werd steeds drukker op onze berg.

Ondernemen

Na 7 jaar gingen we ook beseffen dat ondernemen een echt vak is. Dus we hebben een marketingcursus; Bouw jouw Droombedrijf, gevolgd waaruit een 2e website ontstond zodat ik daar zelf aan kon prutsen. Ik ga regelmatig naar Nederland om te netwerken en om ons bedrijf zichtbaar te maken. Daarnaast blijf ik online cursussen volgen om te leren hoe wij ons bedrijf zichtbaarder kunnen maken en om mijzelf verder te ontwikkelen als onderneemster en bewuste creator van mijn leven. Al met al erg interessant maar ook arbeidsintensief.

Volg je hart want dat klopt, hoe makkelijk is dat?

We zijn in 2008 een Frans avontuur aangegaan en zo voelt het nog steeds maar we hebben er nog geen moment spijt van gehad!

“Ik ga jullie in mijn blog regelmatig op de hoogte houden over ons leven, onze emigratie, onze groei en de ontwikkeling van onze bedrijven. Er zullen  (leuke, verdrietige, inspirerende) gebeurtenissen uit de afgelopen jaren komen maar ook uit mijn dagelijks leven, nu als 50 jarige vrouw, moeder van twee jong volwassenen, 22 jaar vrouw van Colin, onderneemster en mede eigenaar van Casa Boslimpré en healingpraktijk Casa Cara. Een hooggevoelige vrouw in haar bloeiperiode die zoekt naar betekenis en waarde in haar leven voor haarzelf maar zeer zeker ook om andere vrouwen te inspireren om hun hart te gaan volgen!”

Warme groet, Matty